В Медичному центрі NOVO є можливість проводити відеогастро- і колоноскопію з усіма видами сучасного знеболювання.

Кабінети гастроентерологів практично ніколи не бувають порожніми, адже як зазначають спеціалісти Медичного центру NOVO, захворювання шлунково-кишкового тракту дуже поширена на сьогодні проблема. Взнаки дається спосіб життя людини, екологія, їжа, спадковість, а також безліч інших факторів.
 



Зоряна Гук-Лешневська – лікарка-гастроентеролог Медичного центру NOVO:
"За статистикою захворювання шлунково-кишкового тракту займають високі місця по частоті і захворюваності і поширеності. Це і поліорбінні пацієнти і пацієнти, які мають різні психосоматичні відхилення, вони дуже часто власне потрапляють до гастроентеролога і тому потреба в наших обстеженнях ендоскопічних є надзвичайно велика."

Саме ендоскопічні обстеження дозволяють лікарю побачити, що відбувається всередині шлунка, встановити діагноз і призначити правильне лікування.

Вікторія Бойчук – лікарка-ендоскопіст Медичного центру NOVO:
"Ендоскопія є діагностична. Це є гастроскопія, обстеження шлунка, 12-палої кишки, стравоходу, тобто верхніх відділів шлунково-кишкового тракту та колоноскопія, обстеження товстої кишки, дослідження будови слизової оболонки."

Обстеження полягає в тому, що спеціальним гнучким зондом відеоендоскоп - це називається обстежують слизову оболонку, наприклад верхніх відділів шлунково-кишкового тракту. У Медичному центрі NOVO таку процедуру проводять як дорослим так і дітям. Для цього використовують найсучасніше, високоточне та професійне обладнання.

Вікторія Бойчук – лікарка-ендоскопіст Медичного центру NOVO:
"Зазвичай пацієнти добре переносять обстеження, але існує певний відсоток таких пацієнтів, які не можуть адекватно перенести те обстеження або бажають комфортно провести любу діагностику в нашому центрі. Тому обирають робити це під медикаментозним сном."

об пацієнтам було якомога комфортніше, Mедичний центр NOVO створив можливість і консультацій і обстежень в одному місці.

Зоряна Гук-Лешневська – лікарка-гастроентеролог Медичного центру NOVO:
"В нашій клініці є надзвичайно зручною та ситуація, шо ми, я подивившись пацієнта зразу йому призначаю те обстеження. Він тут же ш собі записується і проводить обстеження і ми можемо далі рухатись в плані лікування чи подальшої діагностики."

Анжела Диба – медичний директор Медичного центру NOVO:
"Для наших пацієнтів ми маємо тепер повний спектр, повний ланцюжок від початку до оперативного втручання і до очікування виписки зі стаціонару в нашому центрі. Відповідно пацієнт, який приходить до нас він має консультацію гастроентеролога, він має ультразвукові обстеження, при потребі він має гастроскопію, колоноскопію, дообстеження всі, які потрібні будуть для того щоб прооперувати пацієнта на більш складніших оперативних втручаннях."

Окрім того, під час ендоскопії у центрі є можливість проводити операції. Вікторія Бойчук – лікарка-ендоскопіст Медичного центру NOVO: "Наприклад видалення доброякісних чи там будь-яких новоутворень слизової оболонки, чи підслизової шару. Тобто в народі це кажуть проводити поліпектомії. Ми маємо можливість під час ендоскопії проводити біопсію , різноманітні види, це є забір матеріалу для гістологічного дослідження."

Та на цьому Медичний центр NOVO не зупиняється і надалі планує вдосконалювати та розширювати послуги для пацієнтів. Варто зазначити, що ендоскопічні обстеження дуже важливі і для профілактики більш серйозних захворювань. На сьогодні це один з найточніших методів діагностики багатьох недуг.